Beskrivning

”John-E Franzén har målat den berömda ”Hells Angels”. Det gjorde han i Amerika. Bilden tog honom tre år att måla. Han har skildrat allt i minsta detalj.”
”Jag gör allt med hjärtat och magen, säger han. Jag gör aldrig något ironiskt eller distanserat. Allt är på allvar. Det finns ingen intellektuell överbyggnad.”

John-Erik Roland Franzén, 1942 - 2022, (åren 1988-1995 professor i måleri på Konsthögskolan i Stockholm) är en av samtida svensk konst mest välkända artister, och har inte enbart berömmelse genom sina osminkade, realistiska målningar av subkulturer i USA, utan porträtterade även den svenska kungafamiljen.

Raster förlag 2011. Inbunden i kvartsfolioformat med dekorerat skyddsomslag. 108 (+ 3) sid. Genomgående illustrerad med verk av konstnären. Närmast som i nyskick. Slutsåld i handeln.

Säljs endast mot kontant betalning i Stockholmsområdet p g a tidigare bedrägerier.
Pris: 300.00 kr
ISBN: 9789187214691

Kontakt

Stad: Stockholm
Namn: Nomen Nescio
Kontakta annonsören
John-E Franzén: målningar och teckningarJohn-E Franzén: målningar och teckningarJohn-E Franzén: målningar och teckningarJohn-E Franzén: målningar och teckningarJohn-E Franzén: målningar och teckningar