Beskrivning

”Den aktuella populationen i det sekulariserade Ultima Thule skolas obligatoriskt i latin av periodisk press och en varierande flora av abstrakta skrifter i humanistiska, sociala och tekniska discipliner. Emanerande från antiken invaderar latinska substantiv, adjektiv och verb via moderna, speciellt anglosaxiska idiom litteraturen och media i bataljoner. Immigrationen av glosor som kreerats av Cicero konstituerar i accelerande tempo de semantiska signalernas klassiskt sonora struktur."

Alf Henrikson (1905-1995) var en av våra flitigaste publicister både på vers och prosa och inom mångahanda genrer. Redan under uppväxtåren väcktes hans intresse för historia. Sex decennier av nära nog dagligt versskrivande i DN blev till c:a 16 versböcker, samt ett par hyllmeter prosa i främst historiska ämnen.
- Att göra böcker är på sätt och vis en förpackningsfråga, sa författaren själv till en intervjuare som förundrade sig över de många bokryggarna.
"Retar du upp dig på ting som är små,
så är du väl inte större än så."

Inbunden, kartonnage med dekorerat skyddsomslag. 462 (2) s. Rikl illustrerad av Björn Berg. Förlag: Atlantis. Utgivningsår: 1989. Gott skick, men minimal reva i skyddsomslag mot frontpärm, resp lite solkad mot bakpärm, i övrigt ingen anm. Slutsåld hos förlag och i handeln, samt relativt sällsynt antikvariskt.
Säljes enbart mot kontant betalning i Stockholm p g a tidigare bedrägerier vid försäljningar.
Pris: 100.00 kr
ISBN: 91-7486-865-9

Kontakt

Stad: Stockholm
Namn: Nomen Nescio
Kontakta annonsören
PRISSÄNKT! Vårt Antika ModersmålPRISSÄNKT! Vårt Antika ModersmålPRISSÄNKT! Vårt Antika Modersmål